Skip to main content

Nu officiellt: Megadeal för MIE Honda med Petronas

Hondas teamchef Midori Moriwaki har skrivit på ett flerårskontrakt med den malaysiska oljejätten Petronas för Superbike- och Supersport-VM.

Midori Moriwaki har landat Petronas, en jättesponsor för hennes MIE-team, de tre bokstäverna står för Midori International Engineering, som inkluderar samarbete inom olika områden.

Det märks omedelbart att motorcyklarna från de två Superbike-förarna Eric Granado och Hafizh Syahrin samt Supersport-rookiesna Tarran Mackenzie och Adam Norrodin är målade i Petronas tydliga turkos.

Men det kommer att finnas andra projekt, till exempel utvecklingen av ett juniorprogram. Målet är att utveckla framtida unga förare från Malaysia till Superbike- och Supersport-VM. Partnerskapet kommer också att göra det möjligt för Petronas att genomföra produkttestning och utveckling med teamet.

“Det är en sann källa till stolthet och tillfredsställelse för MIE Racing Honda Team att tillkännage ett flerårigt partnerskap med Petronas, ett ledande energiföretag som har positionerat sig bland de mest respekterade varumärkena inom motorsport”, säger Moriwaki. “Vi tillkännagav nyligen utvidgningen av vår närvaro i det nära produktionsmästerskapet med vårt Supersport-team när vi tar nästa steg i vårt projekt tillsammans med Petronas. Ett av mina uppdrag är att ge unga ryttare chansen att utvecklas och ta dem till VM.”

Kul att ett Honda team får en så stark sponsor, det bådar gott för framtiden.

 

Länk till teamets releasevideo!