Skip to main content

Nya CRF1100L Africa Twin Adventure Sports delar ram, motor och körställning med den offroadinriktade CRF1100L Africa Twin, men Adventure Sports är ännu mer anpassad för att vara en bekväm och praktisk touringmaskin både på och utanför asfalten. Det märks på den större bränsletanken på 24,8 liter, bättre vindskydd (från både kåpa och sidopaneler), justerbart kåpglas, stor hasplåt, aluminiumpakethållare och slanglösa däck. Värmehandtag och 12-voltsuttag är också standardutrustning.

Den uppdaterade motorn har 7 % högre effekt, 6 % mer vrid och är mycket starkare genom hela varvtalsregistret jämfört med föregångaren. Dessutom uppfyller motorn EURO5-kraven.

Ramen är helt omarbetad och har nu en separat bakram av aluminium. Svingarmen är också av aluminium och kommer från crosshojen CRF450R. Centralt i maskinen sitter nu en 6-axlad tröghetsmätare (IMU), som styr antispinn med 7 nivåer och (nytt för 2020) Wheelie Control med 3 nivåer, kurvtagnings-ABS (med offroadläge).

Dubbla LED-varselljus ökar synlighet och säkerhet och farthållare (standardutrustning) är bekvämt på längre turer. Adventure Sports har också IMU-styrda kurvtagningsljus med tre lägen som riktar sig automatiskt beroende på hojens lutningsvinkel.

Körställningen är anpassad för kontroll och komfort med en smalare och 50 mm lägre sadel. En 6,5-tums färgpekskärm visar all information om maskinens system (inklusive Showa EERA™) och kan anslutas till Apple CarPlay® och Bluetooth.