Skip to main content

Dagar efter att han återvänt till motorcykelåkning på motocrossbanan tog Marc Marquez återhämtning ytterligare ett steg framåt med en hel dag med att åka Honda RC213V-S i Portugal.

För första gången sedan han vann Emilia Romagnas Grand Prix den 24 oktober 2021 var Marc Marquez tillbaka på en racerbana när han fortsatte att bedöma utvecklingen och förbättringen av sin dubbelseende.

Genom att genomföra totalt 65 varv under dagen kunde Marquez och hans team ytterligare utvärdera hans nuvarande tillstånd inför världsmästerskapet i MotoGP 2022.
Den åttafaldige världsmästaren var först och främst överlycklig över att få uppleva spänningen med att åka igen efter sitt påtvingade uppehåll. Marquez rapporterade inga större bekymmer med sin syn under dagen och var nöjd och optimistisk med dagens arbete.

Uppmärksamheten vänder sig nu till det första försäsongstestet på Sepang International Circuit i början av februari, Marquez arbetar för att vara i form och redo att återvända till sitt Repsol Honda Team RC213V.