Skip to main content

357 dagar efter sitt senaste besök på pallen blev Marc Marquez den fjärde föraren i historien att uppnå 100 pallplatser i toppklassen, detta efter ett otroligt spännande Phillip Island-lopp.

Solen sken ner på Phillip Island Circuit när Marc Marquez ställde upp sig i mitten av den främre raden på “gridden” inför racet som skulle avgöras över 27 varv.
Med klart spår framför sig laddade #93 från start och kunde placera sig som tvåa bakom Jorge Martin direkt in i första sväng.

Jorge som startade från pole, tog ledningen under den inledande halvan av loppet och kunde undvika den häftiga striden bakom.

Allt eftersom varven gick blev fighten tightare och tightare och det var snart en sjuvägskamp om segern – en riktig Phillip Island-klassiker!
Racet avgjordes under de avslutande varven, Marquez lyckades med sin strategi att vårda sina däck och kunde trots att mjukt bakdäck vara med och attackera de sista varven.

Till slut blev det en fantastisk andra plats efter ett otroligt spännande race och den 100 gången som Marc fick gå upp på prispallen i den högsta klassen!

 

Mer info!